Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić čestitao Dan dubrovačkih branitelja i blagdan sv. Nikole

06.12.2021.

17:46

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić uputio je prigodnu čestitku povodom Dana dubrovačkih branitelja, 30. obljetnice herojske obrane Dubrovnika u Domovinskom ratu i blagdana svetog Nikole.

Poštovane Dubrovkinje i Dubrovčani, poštovani branitelji,

U ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime čestitam svima Dan dubrovačkih branitelja i blagdan Sv. Nikole. Prije 30 godina, na crni petak, 6. prosinca 1991. godine dogodio se jedan od najžešćih napada na Grad u dubrovačkoj povijesti. Velikosrpski agresor nemilosrdno je napao na ovaj pitomi hrvatski grad, na naše ljude, branitelje i civile. Krenuo je uništavati naša kulturna dobra u svom sumanutom pokušaju da zatre hrvatski duh.

No, nisu računali na hrabrost i domoljublje naših branitelja, na slobodoljublje Dubrovčana i ljubav prema Gradu i Domovini. Hvala svim braniteljima, klanjamo se žrtvi poginulih, nećemo dopustiti da se ovakvo što ikad ponovi. Onako kako je govorio naš general Nojko Marinović, ”pamćenje je alat, a mržnja teret”.

Neka je našim poginulim vitezovima laka hrvatska zemlja.

Župan
Nikola Dobroslavić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.