Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić, Franković i Lasić čestitali prvašićima

08.09.2019.

18:06

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputili su čestitke prvašićima koji će u ponedjeljak prvi put u životu sjesti u školske klupe.

Župan Nikola Dobroslavić uputio je čestitku prvašićima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji:

"Dragi naši prvašići,

Čestitam vam početak nove školske godine, razdoblja koje ćete jednog dana zvati najljepšim u vašem životu. Gotovo da vam zavidim na obećanju koje svaki novi početak nosi jer pred vama su sve radosti, sitni padovi i najveći uspjesi u životu.

Kroz školske klupe naučit ćete što je to prvo i pravo prijateljstvo, prva simpatija, usvojiti vještine koje će vas pripremiti za dalje. Kroz školsko gradivo postat ćete pravi spremnik znanja i znatiželje. S vremenom jedni će poći u jednom smjeru, drugi u drugom, no svima vam je zajednička ta nevjerojatna sposobnost upijanja znanja koju posjedujete samo vi. Ipak, u svemu tome nemojte zaboraviti biti ono što jeste – djeca.

Budite razigrani, budite sretni, budite svoji, a istodobno poštujte vaše roditelje i učitelje. Niti ne slutite koliko oni čine za vas iz dana u dan.

Vaš župan

Nikola Dobroslavić"

 

Gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković čestitao je prvašićima u gradu Dubrovniku:

"Dragi naši prvašići,

pred vama je jedno novo i zanimljivo razdoblje u kojem ćete steći nova znanja, ali i zapisati puno radosnih i nezaboravnih trenutaka sa svojim novim prijateljima.

Krenite hrabro u školske klupe, jer škola nije nimalo strašna. Škola je fora. Budite radoznali i ne bojte se pitati vaše učiteljice i učitelje. Oni su tu za vas, i uz vaše roditelje, vodit će kroz ovu, novu i posve zanimljivu, avanturu.

Ali budite iznad svega marljivi, učite i trudite se na ponos svojih najmilijih. A najviše od svega želim da se smijete, veselite i družite sa svojim školskim kolegama.

I ne zaboravite pomoći jedni drugima. Jer prijateljstva koja ćete sklopiti i dogodovštine koje ćete zajedno dijeliti tijekom školovanja jesu ono najdragocjenije što ćete zauvijek nositi u vašim srcima.

Dragi naši roditelji, nastavnici i odgajatelji!

Neka vam je sretan početak školske godine, želimo vam puno uspjeha."

 

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić uputio je čestitku svim konavoskim prvašićima:

"Dragi naši prvašići!

Čestitam vam početak nove školske godine i putovanje koje je pred vama. Vi ćete tek doznati što za vas školske klupe znače, a nama starijima one ostaju kao jedna predivna uspomena, sjećanje na razdoblje života kada smo stekli brojne prijatelje, dobili nova znanja i vještine i usvojili ne samo školsko gradivo, nego i brojne životne lekcije kroz iskustvo.

Čestitam i vašim roditeljima sve što ih čeka. Lijepo je biti na početku takve jedne priče, pune iščekivanja, ponekad i problema, no nadam se da znaju da se na kraju sve to zbroji u jedno predivno iskustvo.

Prvašići, slušajte vaše učitelje, posebni su to ljudi koji su za svoj životni poziv izabrali prenijeti njihovo znanje na vas, nove generacije. Ne zaboravite nikada da, kako kaže stara narodna, na vama svijet ostaje. To je jedino što je važno, a škola je prvi i najvažniji korak k vašem odrastanju u zrele osobe.

Međutim, sve će to doći s vremenom, malo po malo. Zasad ostanite djeca, razigrana i vesela, bezbrižna i željna znanja!

Načelnik
Božo Lasić"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.