Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić i Franković čestitali Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

05.08.2021.

07:02

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputili su prigodnu čestitku stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije i grada Dubrovnika.

Poštovani sugrađani,

Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja naš je veliki blagdan. Dan je to kad obilježavamo oslobođenje Knina i najvećeg dijela područja okupiranog u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku. Nadnevak 5. kolovoza 1995. godine značio je pobjedu nad agresorom, oslobođenje domovine i konačnu potvrdu samostalnosti naše Hrvatske. Za to smo zauvijek zahvalni svim našim braniteljima koji su srcem stali pred brojčano i oružano višestruko nadmoćnog neprijatelja. Zahvalni smo prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franju Tuđmanu koji nas je predvodio na putu u slobodu i demokraciju. Ponosni smo na doprinos branitelja iz ove županije obrani hrvatskog juga, ali i cijele naše domovine. Možemo biti zadovoljni da je Hrvatska danas članica Europske unije, dio je NATO saveza, našu budućnost dijelimo sa zamljama zapadnog svijeta, o čemu su naši stari uvijek sanjali, a to tek mi u Domovinskom ratu ostvarili.

Poštovani sugrađani. Čestitam vam Dan pobjede, Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vaš župan
Nikola Dobroslavić

 

 

Drage Dubrovkinje i Dubrovčani,

poštovani hrvatski branitelji!

sudbina i budućnost hrvatskog naroda značajno su određeni 5. kolovoza 1995. godine. Dok se uz ponos divimo jedinstvu i snazi hrvatskih branitelja koju su pokazali tijekom oslobađanja okupiranog hrvatskog teritorija, u mislima su nam sve veličanstvene pobjede iz Domovinskog rata.

Vojno-redarstvena operacija „Oluja“ najsjajnija je među njima, a hrvatska vojska u ta je 84 sata pokazala zavidnu spremnost, dostojanstvo i nepokolebljivost, kakvu ima čovjek koji brani ono što je vjekovima njegovo.

Istovremeno, javljaju se u nama i osjećaji tuge zbog sve krvi koja je prolivena na trnovitom putu stvaranja neovisne i samostalne Hrvatske. Odajmo stoga počast svima koji su svoje živote utkali u temelje Republike Hrvatske i našeg Grada. Neka nas žrtva hrvatskih branitelja, stradalih civila i njihovih obitelji, kao najveći zalog, trajno obvezuju da u slobodi s istim žarom težimo ka zajedništvu, demokratskom razvoju i prosperitetu voljene nam Domovine.

Dragi sugrađani, u svoje osobno ime i u ime Grada Dubrovnika čestitam Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Mato Franković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.