Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić i Franković čestitali Dan učitelja

05.10.2020.

16:49

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Povodom Svjetskog dana učitelja svima onima koji obavljaju ovaj važan i odgovoran posao čestitku su uputili župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

Cijenjene učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici,

Čestitam vam Svjetski dan učitelja!

Iznimno cijenimo vaš trud, rad, znanje i strpljenje koje svakodnevno nesebično ulažete u svoj odgovoran posao.

Vaša ustrajnost i potpora koju pružate učenicima, našoj djeci pomažete da postanu bolji ljudi i tako zajedno sagrade stabilno i perspektivno društvo.
Vaš posao nije uvijek lak i jednostavan, osobito danas u vrijeme pandemije koronavirusa koja nas je zadesila,no ljubav i strpljenje kojim ga obavljate svima su nam poticaj da tako pristupamo svojim svakodnevnim zadaćama!

Uz zahvalu na iznimnom doprinosu u obrazovanju i odgoju naše djece, upućujem vam iskrene čestitke za vaš dan, Svjetski dan učitelja!

Župan

Nikola Dobroslavić

 

 

Poštovane učiteljice i učitelji,

čestitam Vam današnji Svjetski dan učitelja, kada podsjećamo na to koliko je Vaš rad važan za ukupan razvoj društva i za našu budućnost. Nositelji ste obrazovanja budućih generacija, stoga je na Vama vrlo važna uloga i velika odgovornost.

Koristim ovu prigodu zahvaliti Vam na predanom radu, odgovornosti s kojom pristupate svom pozivu i posebno naporima koje ulažete u ovom nezavidnom trenutku današnjice, kada svjesni svih rizika ostajemo svjesni i velike važnosti obrazovanja.

Često ne dobivate priznanje koje zaslužujete, često ste izloženi pritiscima i kritikama, ali vjerujem da su, s druge strane, osmijeh učenika, zahvalnost njihovih roditelja i radostan susret s bivšim učenicima te njihov uspjeh u životu najbolja potvrda Vašeg rada.

Budite i dalje lučonoše svima onima koje upućujete i ispraćate u daljnji život, a siguran sam da ćete i sami mnogima od njih biti inspiracija i poticaj da za svoj životni poziv odaberu upravo Vaš – učiteljski!

 

Gradonačelnik

Mato Franković

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.