Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić i Franković čestitali Roš Hašanu

18.09.2020.

19:56

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković uputili su čestitke predsjednici Židovske općine u Dubrovniku Sabrini Horović i svim sugrađanima židovske vjeroispovijesti, povodom blagdana Roš Hašana, odnosno židovske Nove godine.

 

Poštovana gospođo Horović,

 

U ime Dubrovačko-neretvanske županije i u svoje osobno ime, Vama i svim pripadnicima Židovske općine u Dubrovniku čestitam Židovsku Novu godinu, Roš Hašanu 5781.

 

Nažalost ove godine je izostalo tradicionalno druženje zbog pandemije koronavirusa no to ne umanjuje naše dobre želje. U povodu nadolazećih židovskih blagdana Jom Kipur i Sukot, svim članovima vaše zajednice želim mir i duhovno blagostanje, a siguran sam u nastavak naše plodne suradnje u godinama koje su pred nama.

Župan

Nikola Dobroslavić

 

 

Poštovana gospođo Horović,

u ime Grada Dubrovnika i svoje osobno ime, Vama i svim Dubrovkinjama i Dubrovčanima židovske vjeroispovijesti čestitam 5881. Roš Hašanu.

Obljetnica Božjeg stvaranja svijeta donosi priliku za nov početak, novu nadu. Slaveći ove posebne dane uvijek se osvrnemo unazad i iskazujemo zahvalnost na svemu dobrome što imamo, ali istovremeno također gledamo prema budućnosti, vjerujemo u bolje sutra.

Od srca želim da Vam nova godina podari izobilje sreće, mira i zdravlja te unese toplinu u Vaše domove.

Lešana tova tikatevu – Budite upisani u dobru godinu!

S poštovanjem,

Gradonačelnik Grada Dubrovnika

Mato Franković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.