Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić i Franković čestitali Svjetski dan učitelja

05.10.2021.

19:17

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković uputili su prigodnu čestitku učiteljicama i učiteljima te nastavnicama i nastavnicima povodom današnjeg Svjetskog dana učitelja.

Poštovane učiteljice i učitelji, nastavnice i nastavnici,
Čestitam vam Svjetski dan učitelja!

Zahvaljujući vama, vašoj ustrajnosti i potpori koju pružate učenicima, gledamo u budućnost u kojoj će naši mladi graditi stabilno i perspektivno društvo. Hvala za nesebiču ljubav i strpljenje kojim obavljate, vrlo odgovoran posao.
Vaš rad temelj je uspješnog društva.

U svoje osobno ime i u ime cijele Dubrovačko-neretvanske županije čestitam vam Svjetski dan učitelja!

Župan
Nikola Dobroslavić

 

Poštovane učiteljice i učitelji,

Vaš rad jedan je od najvažnijih za ukupan razvoj našeg društva, stoga cijeneći Vašu ulogu, ali i napor koji ulažete u izgradnju naše djece i naših mladih, čestitam Vam Vaš dan!

Nakon što su protekle dvije školske godine obilježene pandemijom itekako pokazale Vaš nesebičan trud u kontinuitetu obrazovanja i u takvim teškim uvjetima, a ujedno i da je izostanak Vašeg rada uživo s učenicima značajan gubitak u procesu obrazovanja, svakako Vam želim da ove i svake iduće godine svoje školske sate provedete u školskim učionicama.

Obrazovanje, kao temelj razvoja, počiva upravo na temeljima koje Vi gradite zajedno s našom djecom. Poziv kojeg ste odabrali i Vaša odgovorna zadaća u odgoju i obrazovanju budućih generacija doprinosi cilju kojem svi težimo, a to je društvo znanja.

Svojom profesionalnom odgovornošću pomažete stvarati nove znanstvenike, književnike, obrtnike, turističke djelatnike, nove učitelje poput Vas, bez kojih snaga i moć znanja, bez obzira na sve suvremene tehnologije, ne bi uspjele jednostavno doći do novih generacija.

Stoga još jednom, od srca, čestitam Vam Svjetski dan učitelja!

Gradonačelnik

Mato Franković

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.