Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić i Franković izrazili sućut povodom smrti Đela Jusića

31.05.2019.

17:27

Autor: Radio Dubrovnik

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Foto: - / -

Povodom smrti skladatelja, glazbenika, aranžera i dirigenta Đela Jusića sućut njegovoj obitelji izrazili su dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Prenosimo ih u cijelosti.

"S velikom tugom primio sam vijest o odlasku istaknutog dubrovačkog i hrvatskog glazbenika, maestra Đela Jusića. Njegov talent i postignuća ostavili su neizbrisiv trag u antologiji hrvatske glazbe. U ovim trenucima teško je naći riječi utjehe, ali ostaju djela, stihovi i note koji su vječni i kroz koje ćemo uvijek pamtiti maestra Đela. U ime Dubrovačko-neretvanske županije i svoje osobno ime izražavam iskrenu i duboku sućut obitelji", istaknuo je župan Dobroslavić.

 

"Poštovana obitelji Jusić,

vijest o odlasku našeg dragog gospara Đela donijela je neizmjernu tugu. Naš Grad je uistinu izgubio velikog umjetnika i jednu veliku dušu Grada.

Više od tisuću pjesama koje se izvode diljem svijeta najbolje govore o umjetničkoj veličini maestra Jusića, koji je uz brojna vrijedna priznanja ove godine dobio i nagradu Grada Dubrovnika za životno djelo. Uistinu je obilježio ovaj Grad i neizmjerno mi je drago da je za života primio ovu nagradu jer mu se na taj način Grad barem dijelom odužio.

Bilo da se radilo o filmskoj ili klasičnoj glazbi, mjuziklu ili serenadi, u svaku notu bio je utkan i Dubrovnik. Kroz nezaboravne pjesme koje je skladao za Dubrovačke trubadure i brojne druge izvođače prenosio je istinsku ljubav koju je gajio prema svom rodnom gradu, naročito u vrijeme Domovinskog rata, kada je pružio optimizam i nadu našim sugrađanima. Neizbrisiv trag ostavio je i našoj djeci kroz Mali raspjevani Dubrovnik.

Uvijek je teško reći zbogom ali snagu možemo pronaći u dragim uspomenama i glazbi koja će živjeti vječno.

U ime Grada Dubrovnika i svoje osobno izražavam iskrenu i duboku sućut zbog Vašeg gubitka.

S poštovanjem,

Gradonačelnik Dubrovnika

Mato Franković"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.