Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić i Franković uputili brzojave sućuti obitelji Tonka Maroevića

12.08.2020.

15:13

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Povodom smrti akademika Tonka Maroevića, koji je preminuo u svom domu u Starom Gradu na Hvaru u 78. godini, župan Nikola Dobroslavić i gradonačelnik Mato Franković uputili su brzojave sućuti obitelji, koji donosimo u nastavku.

Sa žaljenjem smo primili vijest da nas je napustio akademik Tonko Maroević, istaknuti povjesničar umjetnosti, književnik i prevoditelj.

Isticao se na svim područjima svoga djelovanja, njegovim odlaskom Hrvatska je izgubila vrsnog čovjeka i predanog kulturnoga djelatnika.

Izražavam Vam svoju duboku sućut i poštovanje.

ŽUPAN

Nikola Dobroslavić

 

 

Poštovana obitelji Maroević,

S velikom tugom i uz duboko žaljenje primili smo vijest da nas je napustio cijenjeni i vrsni povjesničar umjetnosti, književnik, znanstvenik i prevoditelj koji je svojim neiscrpnim i predanim radom znatno doprinio oblikovanju suvremene hrvatske kulture.

Gospar Maroević svih je ovih godina iskazivao veliku ljubav prema Dubrovniku i često ga se moglo susresti na brojnim dubrovačkim kulturnim događanjima. Smatrali smo ga gotovo stanovnikom ovog Grada, u kojem je rado boravio i stekao ovdje brojne prijatelje.

U ime Grada Dubrovnika i u svoje osobno ime izražavam Vama i najbližima iskrenu sućut zbog gubitka gospara Tonka, prijatelja našeg Grada.

S poštovanjem,

Gradonačelnik

Mato Franković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.