Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić na otvaranju 79. generalne skupštine HOTREC-a

17.10.2019.

20:06

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić nazočio je svečanosti otvorenja 79. generalne skupštine HOTREC-a, europskog udruženja hotelijera, restorana i barova, koja se sljedeća tri dana održava u Dubrovniku.

Organizacija ovogodišnje Generalne skupštine tijekom koje se obilježava i 40. obljetnica postojanja HOTREC-a povjerena je Hrvatskoj udruzi poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske.

Tako se nazočnima u ime domaćina UPUHH-a obratio predsjednik iste Veljko Ostojić, a u ime organizatora predsjednik HOTREC-a Jens Zimmer Christensen, pozdravni govor održao je župan Nikola Dobroslavić, a o hrvatskom turizmu danas, ali i perspektivama njegova razvoja u budućnosti govorio je državni tajnik za turizam Frano Matušić.

Župan Nikola Dobroslavić tom je prilikom svim sudionicima poželio dobrodošlicu u Dubrovnik i Dubrovačko-neretvansku županiju te čestitao 40. obljetnicu udruženja. „Zahvaljujem organizatorima što su odabrali naš grad i županiju za domaćina ove važne obljetnice, a nadam se da ćete pronaći vremena i za upoznati naš stoljetni grad, kulturnu i povijesnu baštinu kojom Dubrovnik obiluje. No, osim po tome, mi smo danas prepoznati i po hotelima visoke kategorije, prelijepim otocima, očuvanoj prirodi, čistom moru… Dubrovnik i Dubrovačko-neretvanska županija sa svojom jedinstvenom i bogatom ponudom u svakom su smislu turistička destinacija.“, rekao je župan te svoje obraćanje zaključio željama za uspješan rad konferencije.

Državni tajnik za turizam Frano Matušić je rekao je kako je Hrvatska izuzetno uspješna turistička destinacija, a što pokazuje i značajno povećanje dolazaka i noćenja. Matušić je istaknuo kako je ključ uspjeha našeg turizma čovjek te je kazao kako je Hrvatska usmjerena na odgovorni i održivi turizam. „U tom smjeru donijeli smo i novi paket turističkih zakona, uspostavljamo sustav održivog turizma uz funkcioniranje sustava temeljenog na sustavu destinacijskog menadžmenta što nam daje okvir za bolje pozicioniranje i održavanje konkurentnosti hrvatskog turizma u svjetskim okvirima.“, rekao je između ostalog državni tajnik za turizam.

Da je Hrvatska postala jedna od ključnih europskih destinacija, ali i da će naše skoro predsjedanje Europskom unijom i značaj na turističkom tržištu bez sumnje državu pozicionirati kao jednog od najvažnijih dionika na putu prema održivom turizmu kazao je i Jens Zimmer Christensen, predsjednik Europskog udruženja hotelijerstva i ugostiteljstva (HOTREC-a), dok je predsjednih UPUHH-a Veljko Ostojić rekao kako mu je zadovoljstvo raspravljati o budućnosti europskog turizma na jednom od njegovih najpoznatijih mjesta – u Dubrovniku. „Turizam se ovdje, kao i u cijeloj Hrvatskoj i Europi, suočava s brojnim izazovima koje je moguće riješiti samo zajedničkim pristupom. Naš sektor otvoren je za razmjenu znanja, iskustva i dobre prakse s donositeljima odluka kako bi se zajedničkim snagama izgradio put prema uspjehu u budućnosti“, kazao je u ime domaćina predsjednik UPUHH-a Veljko Ostojić.

U radu konferencije sudjeluju predstavnici vodećih europskih hotelijera i ugostitelja iz 31 države, a teme konferencije usmjerene su na budućnost razvoja turizma i njegovog zakonodavnog okvira u EU, kao i na nedostatak radne snage i budućnost smještaja u novim turističkim poslovnim modelima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.