Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić na Povjerenstvu za politiku teritorijalne kohezije i proračun

28.10.2021.

12:03

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić nazoči sastanku Povjerenstva za politiku teritorijalne kohezije i proračun Europskog odbora regija (COTER). Rasprava se vodila o strukturnim i kohezijskim fondovima EU za novo proračunsko razdoblje s posebnim osvrtom na pripremu operativnih programa država članica.

Tema sastanka bila je i uvođenje infrastrukture za alternativna goriva i jačanje standarda u pogledu emisije CO2 kao i rasprava o koheziji kao općoj vrijednosti EU-a u okviru konferencije o budućnosti Europe nakon koje će se predstaviti aktivnosti za provedbu zelenog plana na lokalnoj razini.

Sastanku uz članove povjerenstva prisustvovali su predstavnici iz Europske komisije te stručnjaci za određena tematska područja.

S obzirom na trenutačnu situaciju u pogledu COVID-a 19 sastanak se održao u hibridnom formatu na način da dio delegata nazoči na licu mjesta, a dio na daljinu putem interneta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.