Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić na proslavi Feste svetog Vlaha u Bruxellesu

28.01.2020.

13:19

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić nazočio je proslavi Feste sv. Vlaha u Bruxellesu, koju je sedmi put organizirao Predstavnički ured Dubrovačko–neretvanske županije u suradnji s Ogrankom Matice hrvatske u Bruxellesu te Predstavništvom Hrvatske turističke zajednice.

Ovogodišnja proslava započela je u nedjelju 26. siječnja, svetom misom u hrvatskoj katoličkoj misiji u Belgiji, dok je svečano otvaranje održano ispred katedrale Sv. Mihaela i Gudule. Otvaranje Feste započelo je čitanjem proglasa Feste ovogodišnjih festanjula Andrije Dominkovića i Lucije Kovačić te puštanjem golubica kao simbola slobode i mira. Nakon svečanog otvaranja, u kapelici katedrale, održan je tradicionalni vjerski obred blagoslova grla – grličanje.

Proslava Feste svetog Vlaha u Bruxellesu nastavljena je večerom od Kandelore u hrvatskom restoranu u Bruxellesu gdje će sudionici imali priliku uživati u tradicionalnim dubrovačkim specijalitetima.

Predstavnički ured Dubrovačko-neretvanske županije već sedmu godinu za redom sudjeluje u organizaciji Feste sv. Vlaha u Bruxellesu, u cilju očuvanje i prenošenje tradicije i običaja Feste koja je na popisu UNESCO-ve nematerijalne svjetske baštine, okupljanja Dubrovčana i njihovih gostiju ali i mogućnosti povezivanja i međunarodne suradnje s europskim regijama i gradovima koji također štuju sv. Vlaha.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.