Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić na sastanku Predsjedništva Europskog odbora regija

13.09.2019.

16:18

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić nazoči sastanku Predsjedništva Europskog odbora regija u Turkuu u Finskoj. Raspravlja se o temama iz područja obrazovanja i prioritetima finskog predsjedništva Vijeća Europske unije, koje će se naći na dnevnom redu sljedeće plenarne sjednice Odbora regija u Bruxellesu.

Razgovara se o sposobnosti gradova i regija da iskoriste globalne trendove poput digitalizacije, korištenju umjetne inteligencije te potrebi da kvalitetno obrazovanje kao i pristup usavršavanju vještina i prekvalifikaciji treba biti dostupno svima.

U fokusu sastanka prioriteti su finskog predsjedništva; „Jačanje zajedničkih vrijednosti i vladavine prava, povećanje konkurentnosti i socijalne uključivosti EU-a, jačanje položaja EU-a kao globalnog predvodnika u djelovanju u području klime kao i sveobuhvatna zaštita sigurnosti građana“.

Finska predsjeda Vijećem Europske unije tijekom šest mjeseci počevši od 1. srpnja 2019. godine; ovo je njezino treće predsjedanje otkad je pristupila EU.

Nakon Finske od siječnja do lipnja 2020. godine, Vijećem EU-a predsjedat će Hrvatska.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.