Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić obišao radove na cestovnoj infrastrukturi diljem županije

25.06.2020.

14:36

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, zamjenici Žaklina Marević i Joško Cebalo, član Uprave Hrvatskih cesta Nikša Konjevod, ravnatelj ŽUC-a Ivo Kaštelan i direktor Dubrovnik cesta Roberto Krile obišli su danas radove na dionicama gdje su investitor Hrvatske ceste.

Tako su prvo, u pratnji gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića, obišli radove u Zatonu, koji obuhvaćaju 3 kilometra rekonstrukcije pješačkih staza i javnu rasvjetu, a vrijednost radova je 23 milijuna kuna.

Obilazak je potom nastavljen na gradilištu pristupnih cesta Pelješkom mostu, točnije kod tunela Debeli Brijeg duljine 2,5 kilometra, na dionici Duboka-Sparagovići/Zaradeže, koji će po svom završetku biti peti najveći tunel u Hrvatskoj. Ova dionica obuhvaća izgradnju nove trase prometnice, dva tunela, jedan vijadukt i dva mosta, ukupne je duljine 12 kilometra, a izvođač je Strabag.

Također, župan sa suradnicima i predstavnicima Hrvatskih cesta, Dubrovnik cesta i ŽUC-a, načelnika Općine Dubrovačko primorje Nikolom Knežićem i direktorom AGO-a Josipom Bačićem obišao je i radove na pristupnim cestama Centru za gospodarenjem otpadom "Lučino razdolje".

Na dionici Lisac-Čepikuće su investitor Hrvatske ceste (Lisac – Čepikuće) i ukupna vrijednost je 24,5 milijuna kuna, izvode se u dvije faze ukupne duljine 5,3 kilometra, dok je na dionici Čepikuće-Trnovica, investitor ŽUC i ukupna vrijednost je 11 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.