Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić od Stožera civilne zaštite RH traži strože mjere za spas sezone

23.07.2020.

15:09

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić uputio je u četvrtak prijedlog Načelniku Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davoru Božinoviću prijedlog za uvođenje strožih epidemioloških mjera u cilju očuvanja turizma.

Župan je zahvalio načelniku Božinoviću i svim članovima Stožera na odličnom radu u suzbijanju pandemije koronavirusa u našoj zemlji te istaknuo kako se mora žurno reagirati jer nas zemlje koje predstavljaju naša emitivna tržišta stavljaju na restriktivne liste.

"Ovih dana svjedočimo stavljanju Hrvatske na restriktivne liste od strane nekih nama u turizmu važnih emitivnih zemalja kao što su Slovenija, Nizozemska, Finska, Norveška, Latvija, Irska, a naznake su da takvo što priprema i Njemačka… Premda je situacija u našoj županiji, a i na cijelom priobalju epidemiološki veoma dobra, pretpostavljamo da su na ovakve njihove odluke utjecale brojke na razini države. Iz nama dostupnih podataka nameće se zaključak da je veliki broj zaraženih u kontinentalnom dijelu Hrvatske rezultat okupljanja u noćnim klubovima, na svadbama i drugim svečanostima s velikim brojem sudionika. Smatramo da je to moguće, a i nužno ograničiti. Molimo Stožer da razmotri uvođenje strožih ograničenja za ovakva događanja, jer smatramo da je cijena koju bismo mogli u turizmu platiti previsoka u odnosu na odricanje koje bi pretrpjeli naši sugrađani”, napisao je župan Dobroslavić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.