Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić: Otvaranje granica od neophodne važnosti za Dubrovnik

21.05.2020.

13:13

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu Predsjedništva Europskog odbora regija. Članovi Predsjedništva raspravljali su o odgovoru lokalnih i regionalnih vlasti na pandemiju COVID-19.

Bilo je govora i o prilagodbi političkih prioriteta Odbora regija za razdoblje 2020.-2025. godine s obzirom na razvoj događaja izazvanih ovom krizom.

Sastanku je također prisustvovao i ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman koji je govorio realizaciji prioriteta te o trenutačnom stanju hrvatskog predsjedništva Vijećem EU-a.

Župan Dobroslavić govorio je o svom radu na mišljenju o izazovima lokalne demokracije na zapadnom Balkanu te o iskustvima iz Dubrovačko-neretvanske županije u odgovorima na aktualnu pandemiju kao i dobrim rezultatima i iskustvima na razini Republike Hrvatske izrazivši pritom nadu u što skorije otvaranje granica kao jedan od najvažnijih uvjeta za pokretanje turizma.

Ovaj sastanak na daljinu održan je nakon zbog pandemije otkazanog sastanka Predsjedništva Europskog odbora regija planiranog u travnju u Rijeci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.