Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić potpisao Sporazum o preuzimanju poslova Ureda državne uprave

17.12.2019.

11:50

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Sedmi sastanak Vlade RH sa županima te predstavnicima gradova i općina održan je u Koprivnici. Razgovaralo se o nizu aktualnih tema, počevši od četvrtog kruga poreznog rasterećenja, preko predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije do statusa pripreme Nacionalne razvojne strategije 2030.

Sastanku je nazočio i župan Nikola Dobroslavić.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković naglasio je važnost sastanaka u ovome formatu koji traju od prosinca 2016. godine, a potvrđuju “sinergiju, dijalog i komunikaciju koja omogućuje ostvarivanje dvaju aspekata – politiku decentralizacije i ravnomjernoga regionalnog razvoja Hrvatske”.

Sastanak je održan u sklopu cjelodnevne posjete Vlade RH Koprivničko-križevačkoj županiji, a nakon sastanka potpisani su Sporazumi o preuzimanju predmeta, pismohrane, ostale dokumentacije, opreme te sredstava za rad od mjesno nadležnih ureda državne uprave u županijama.

Reforma javne uprave u pripremi je gotovo četiri godine. Usklađivalo se zakonodavstvo, mijenjalo se 66 zakona. Sporazume o preuzimanju poslova ureda državne uprave sa svakim županom pojedinačno potpisao je ministar uprave Ivan Malenica.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.