Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić primio indijskog veleposlanika

19.02.2019.

10:24

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić primio je veleposlanika Indije Nj.E. Arindama Bagchija, a na sastanku se razgovaralo o uspostavljanju suradnje na različitim područjima, poglavito kroz kulturu i gospodarstvo.

Veleposlanik Bagachi istaknuo je kako ove godine u Hrvatskoj prvi put planiraju napraviti Festival Indije koji će kroz raznolike sadržaje, od plesa do gastronomije, predstaviti indijsku kulturu hrvatskoj javnosti. Festival će se održati na nekoliko lokacija, a kao jednu od mogućih "pozornica" razmatra se i Dubrovnik.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je turizam glavna gospodarska grana u Durbrovačko-neretvanskoj županiji uz poljoprivredu u dolini Neretve.

Na sastanku je zaključeno kako postoji obostrana volja za suradnjom, a veleposlanik Bagachi je naglasio kako svi hrvatski poduzetnici koji imaju volju za uspostavom suradnje s indijskim gospodarstvenicima mogu očekivati otvorena vrata u veleposlanstvu Indije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.