Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić primio predstavnike udruga medicinskih sestara i tehničara

13.05.2020.

09:20

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Povodom Međunarodnog dana sestrinstva koji se obilježava župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i pročelnicom UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić primio je u Palači Ranjina predstavnike udruga medicinskih sestara i tehničara.

Predsjednicu HUMS-a OB Dubrovnik Pericu Klokoč, predsjednicu Hrvatske komore medicinskih sestara-Podružnice Dubrovačko-neretvanske županije Snježanu Busančić te predsjednika Hrvatskog strukovnog sindikata medicinskih sestara i medicinskih tehničara Dubrovnik Ivana Večerina.

Čestitavši im njihov dan, župan Dobroslavić je kazao kako ovom prigodom upućuje čestitke i za težak rad tijekom pandemije, kojim su još jednom pokazali svoju spremnost da ugroze svoje živote radi svog posla, odnosno poziva koji obavljaju. Istaknuo je i kako je svijest u javnosti o važnosti ovog zanimanja jaka, ali i kako upravo dani poput današnjeg, kao i sam ovaj prijem, imaju intenciju dodatno podići svijest javnosti o njihovoj nezamjenjivoj ulozi u društvu.

Župan Dobroslavić ovom je prilikom podsjetio i kako Dubrovačko-neretvanska županija ulaže u nadstandard u zdravstvu kontinuirano i u skladu sa svojim mogućnostima, jer je to svakako jedan od prioriteta Županije. Jedna od sastavnica toga je i ulaganje u obrazovanje novih kadrova u zdravstvu, na čemu Županija također radi, dodao je župan.

Zahvalu Dubrovačko-neretvanskoj županiji na stalnoj podršci i razumijevanju, a posebice za vrijeme pandemije koronavirusa, uputila je predsjednica HUMS-a OB Dubrovnik Perica Klokoč, koja je pritom i Dubrovačko-neretvanskoj županiji zahvalila što medicinskom osoblju niti u jednom trenutku nije nedostajalo zaštitne opreme. Perica Klokoč rekla je i kako je vrijedno istaknuti da u Dubrovačko-neretvanskoj županiji ima 31 posto medicinskih sestara i tehničara s visokom stručnom spremom, a od njihovog ukupnog broja 140 je prvostupnica, odnosno prvostupnika sestrinstva.

Također, predstavnici udruga medicinskih sestara i tehničara zahvalili su na prijemu, kazavši pritom kako je jedno obično 'hvala', izrečeno na ovaj način, ponekad vrjednije i od materijalnog.

"To je posao koji se često puta i ne vidi, tu su, naravno i liječnici koji su često u prvom planu, a na ovaj način smo htjeli podsjetiti ljude oko nas koliko je vaša djelatnost važna", zaključio je župan Dobroslavić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.