Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić primio u nastupni posjet veleposlanika Izraela Ilana Mora

09.07.2021.

17:05

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić primio je u nastupni posjet veleposlanika Izraela Nj.E. Ilana Mora. Župan je upoznao veleposlanika Mora s glavnim obilježjima županije – turizam, poljoprivreda, proizvodnja vina, marikultura, lijepa očuvana priroda i bogata kulturna i povijesna baština.

Istaknuo je kako je Dubrovnik najpoznatiji grad u županiji no dodao kako je tu i Korčula, Ston, Cavtat, Neretva itd.
Veleposlanik Mor je istaknuo kako postoje brojni zajednički interesi između naših dvaju zemalja na kojima je moguće ostvariti suradnju. Primjerice, napomenuo je, Izrael ima bogato iskustvo i znanje u navodnjavanju stoga je to potencijal koji se može iskoristiti u dolini Neretve u poljoprivrednoj proizvodnji.

Također potencijal za suradnju je i područje hi-tech, inovacije, smart city, cyber sigurnost, ali i izraelska rješenja za turizam u vrijeme COVID-a.

Župan Dobroslavić je istaknuo kako se puno ulaže u projekte povezivanja teritorija županije, napomenuvši Pelješki most kao krucijalan projekt.

Na sastanku se razgovaralo i o važnosti cijepljenja u oporavku svjetskog gospodarstva, a uputio je poziv županu da sa suradnicima posjeti Izrael u cilju razmjene iskustava, posebice na području poljoprivrede, odnosno poljoprivredne proizvodnje, ali i ostalih spomenutih područja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.