Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić s Charles Michelom o turizmu i zastoju cijepljenja

18.03.2021.

10:05

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić sudjeluje u raspravi o pandemiji, oporavku i europskoj demokraciji s predjsednikom Europskog vijeća Charles Michelom u okviru plenarnog zasjedanja Europskog odbora regija.

Župan Dobroslavić u svom obraćanju govorio je o pogubnom utjecaju pandemije koronavirusa na gospodarstvo, posebno na turizam kao iznimno važnu gospodarsku granu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i u cijeloj Europskoj uniji.

Govorio je o turizmu kao izvoru radnih mjesta, ali i važnom odušku stresnom načinu života te važnosti slobode putovanja koja je sada znatno ograničena. Naglasio je potrebu turističkih regija za ubrzanim i sveobuhvatnim ciljepljenjem kroz prevladavanje zastoja u dobavi cjepiva i njegovom pravednom raspodjelom, te konkretnom dogovoru o protokolima za putovanja koji uključuje preboljele, te korištenje potvrda o izvršenom cijepljenju, odnosno negativnom testu.

Na ovom trodnevnom plenarnom zasjedanju članovi Europskog odbora regija raspravljat će još o Europskom zelenom planu, trgovini i oporavku regija i gradova, primjerenim minimalnim plaćama na razini EU-a, te o integraciji migranata i borbi protiv radikalizacije.

U raspravama sudjeluju povjerenici Europske komisije, članovi portugalske vlade koja trenutno predsjeda Vijećem EU-a, i članovi Europskog parlamenta.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.