Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić u Brnu o inovativnim odgovorima na izazov energetike

12.09.2022.

07:38

Autor: Radio Dubrovnik

Dobroslavić u Brnu o inovativnim odgovorima na izazov energetike

Dobroslavić u Brnu o inovativnim odgovorima na izazov energetike

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je na sastanku lokalnih i regionalnih čelnika u Brnu u organizaciji Europskog odbora regija.

Delegati raspravljaju o ulozi inovacija u odgovoru na izazove s kojima se suočavaju tržišta energije i rada. U svjetlu rata u Ukrajini i posljedičnih učinaka na tržište energije i rada te stalnim pritiskom na gradove i regije koji proizlaze iz dolaska ljudi, posebno žena i djece kojima je potrebna međunarodna zaštita, traže se rješenja u sektorima energije i rada.

Nadalje, kako se približava zima, gradovi i regije koji su odgovorni za proizvodnju i opskrbu energijom za lokalne zajednice, predani su rješavanju problema rastućih cijena energije i osiguravanje opskrbe.

Na kraju događanja očekuje se usvajanje deklaracije iz Brna. Inače, sastanak se odvija u okviru Češkog predsjedništva Vijećem EU-a čiji prioriteti su prvenstveno upravljanje izbjegličkom krizom i poslijeratnim oporavkom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.