Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić u posjetu Vukovarsko-srijemskoj županiji

12.11.2021.

17:06

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U sklopu boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima održao je radni sastanak s predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije, na čelu sa županom Damirom Dekanićem.

Na sastanku je, između ostalog, bilo riječi o suradnji dviju prijateljskih županija i županijskih ustanova, a neke od tema koje su posebno naglašene su povezivanje zračnim putem i cestovnim koridorom 5C te plasiranje slavonskih proizvoda na dubrovačku rivijeru, kao glavne smjernice povezivanja zelene i plave Hrvatske.

Također, bilo je riječi o aktivnostima na području zaštite okoliša i prirode te prekograničnim projektima koje provode dvije županije. U svom obraćanju medijima župan Dobroslavić je, među ostalim, istaknuo: “Ova županija nije samo naša prijateljska i partnerska županija. Vukovarsko-srijemska županija je uređena i dobro vođena županija koja se s pravom ponosi svojom slavnom prošlošću i pred kojom je sjajna budućnost”.

Predstavnici naše županije su tijekom svog boravka u Vukovaru, zajedno s predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije, posjetili Spomen dom Ovčara i Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata te se polaganjem vijenca i paljenjem svijeća prisjetili svih žrtava velikosrpske agresije i žrtve Grada heroja.

Također, župan Dobroslavić sa suradnicima je sudjelovao i u svečanosti obilježavanja Dana Vukovarske županije i blagdana njezina zaštitnika sv. Martina, koja je započela polaganjem vijenaca na obali Bosuta u Vinkovcima, nastavljena svetom misom u Crkvi sv. Euzebija i Poliona, a zaključena svečanom sjednicom Županijske skupštine.

Tijekom svog boravka u Vukovarsko-srijemskoj županiji izaslanstvo Dubrovačko-neretvanske županije je obišlo i obnovljeni vodotoranj, simbol hrvatskog zajedništva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.