Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobroslavić zahvalio školskim djelatnicima na naporima u pandemiji

27.02.2022.

09:34

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dobroslavić zahvalio školskim djelatnicima na naporima u pandemiji

Dobroslavić zahvalio školskim djelatnicima na naporima u pandemiji

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić održao je u Palači Ranjina sastanak s ravnateljima srednjih škola s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Tema sastanka bilo je planiranje upisa učenika u prvi razred srednje škole u školskoj 2022./2023. godini.

Ovom prilikom župan Dobroslavić istaknuo je veliku zahvalnost svim ravnateljima i djelatnicima škola te naglasio važnost njihovog posla.

‘Vaši napori i u pandemiji koronavirusa i u brizi za naše mlade, koji su naša budućnost, su za svaku pohvalu. Posao kojim se bavite vi, ali i sve osoblje u školama je jako važan. Kao i dosad, Dubrovačko-neretvanska županija, kao osnivač, uvijek će biti partner školama’, rekao je župan Dobroslavić.

Na današnjem sastanku razgovora je bilo o načelima kojima se potrebno voditi prilikom planiranja upisa učenika, obrazovnim/strukovnim kurikulumima u školama, kao i razvoju regionalnih centara kompetentnosti.

Sukladno naputcima resornog Ministarstva znanosti i obrazovanja, istaknuto je kako je upisnu politiku u srednjim školama važno prilagođavati potrebama i razvojnim planovima svake pojedine županije, a kako bi se unaprijedila kvaliteta obrazovanja u Republici Hrvatskoj, sve uz aktivno sudjelovanje samih škola.

Uz župana Nikolu Dobroslavića, današnjem sastanku prisustvovale su i pročelnica Upravnog odjela za poslove Župana i Županijske skupštine Žaklina Marević te privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Ana Čeović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.