Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dobrovoljna vatrogasna društva Orebić i Viganj

22.02.2016.

12:57

Autor: Joško Jelavić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Orebiću je održana godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orebić na kojoj je donesen program rada za ovu godinu, a Dobrovoljno vatrogasno društvo Viganj dobilo je vrijednu donaciju vatrogasne opreme.

U Orebiću je održana godišnja izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orebić na kojoj su usvojeni izvještaji o radu i financijskom poslovanju u 2015. godini i doneseni program rada i financijski plan za ovu godinu. U izvješću vatrogasnog zapovjednika Nikše Nogala navedeno je da su u prošloj godini orebićki vatrogasci imali 57 intervencija na terenu i odradili 3.517 sati. Najviše su i to 12 puta sudjelovali u gašenju šumskih požara, uključujući i onaj višednevni katastrofalni u srpnju prošle godine kada je na gašenju na području Pijavičina, Kune i Trstenika sudjelovalo 68 vatrogasaca s cjelokupnom opremom i voznim parkom s odrađenih 1.628 radnih sati. Skupštini su nazočili pohvalivši rad i organizaciju DVD-a Orebić županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović i načelnik općine Orebić Tomislav Ančić koji je i ovom prigodom istaknuo ulogu Društva u protupožarnoj zaštiti u općini na Pelješcu obećavši potrebnu pomoć i financijsku potporu općine. 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Viganj dobilo je vrijednu donaciju vatrogasne opreme koju je nabavio i dao Mario Šimić, mještanin Vignja koji živi i radi u Švicarskoj. Riječ je o više desetaka para čizama, vatrogasnih odjela, šmrkova, kaciga i druge vatrogasne opreme u vrijednosti više desetaka tisuća kuna koja će DVD-u Viganj i te kako dobro doći u susret ovogodišnjoj požarnoj sezoni. Mariju Šimiću na toj vrijednoj donaciji u ime svih Vignjana zahvalila je uprava i zapovjedništvo dobrovoljnog vatrogasnog društva Viganj.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.