Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dodijeljene nagrade i pohvalnice studentima u projektu WebPoSt

19.06.2019.

17:31

Autor: Radio Dubrovnik

Sveučilište u Dubrovniku

Sveučilište u Dubrovniku

Foto: - / -

Nagrade i pohvalnice studentima Odjela za elektrotehniku i računarstvo, koji su sudjelovali u projektu WebPoSt (izradba web-stranica za poduzetnike od studenata), u Rektoratu Sveučilišta dodijelili su rektor Nikša Burum i predsjednica Hrvatske gospodarske komore – ŽK Dubrovnik Terezina Orlić.

"Čestitam studentima na odlično odrađenom poslu, nadam se da će im ovo iskustvo biti od koristi u budućem radu", rekao je rektor Burum, dok je Orlić dodala.

"Čestitam poduzetnicima što su prepoznali priliku za ulazak u digitalni svijet, jer se moderno poslovanje ne može zamisliti bez aktivnosti na Internetu. Ovaj je projekt u cjelini pravi primjer povezivanja gospodarstva sa obrazovanjem, što je naše Sveučilište prepoznalo i podržalo."

Orlić je naglasila i da je u ovoj godini izrađeno čak 19 web-stranica.

Studentske radove ocjenjivalo je povjerenstvo u kojem su bili predstavnici Odjela za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, HGK – ŽK Dubrovnik i IT obrta Insoma. HGK – ŽK Dubrovnik osigurala je poklon pakete trojici najbolje ocjenjenih.

Dobitnici nagrada su:

1. mjesto: student Mato Hazdovac za tvrtku Fingerprint design,
2. mjesto: studentica Nikolina Šanovsky za Jezuite d.o.o.,
3. mjesto: studetn Luka Krnetić za tvrtku Led I to d.o.o.,

a ostali ovogodišnji studenti: Ivica Ćurćija za tvrtku FilluArt; Tin Modrić za Skeleton d.o.o.; Matej Kajinić za frizerski salon L&p i Apartman Dam; Martina Sekulo za Mediamik d.o.o.; Dario Majstorović za Geo Grupa d.o.o.;Marin Mijanić za KUD "Sveti Juraj Osojnik" ; Elena Mojaš za Sunny Day; Damjan Anđelković za Fidelitas d.o.o. Tomislav Tomić za Badmintonski klub Dubrovnik; Ivana Brailo za Mediatis grupu j.d.o.o.; Karlo Arbanas za Time for me; Božo Lopižić za Lighgting d.o.o; Josipa Kardum za Obrt Prinčipesa; Davor Curić za Obrt Toni i Jure Pirjać za Graf d.o.o. dobili su priznanja.

Božo Džamarija u ime studenata zahvalio je na pruženoj prilici za uključivanje u poduzetničke vode, dok je predstavnica tvrtke Led i to d.o.o. zahvalila na lijepoj i korisnoj suradnji kako Komori, Sveučilištu a posebno studentu koji je dao odlične ideje za izvedbu web-stranice.

Dokaz uspješnosti WebPoSt projekta je povećani broj zainteresiranih poduzetnika koji premašuje broj studenata uključenih u projekt. Stoga su ove godine neki studenti izrađivali po dvije web-stranice, što pridonosi njihovoj praksi i iskustvu rada s budućim klijentima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.