Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

10:26 / 26.01.2016.

Autor: Marijana Puhjera

Dodjela javnih priznanja grada Dubrovnika

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tri su nagrade za životno djelo Grada Dubrovnika - i to redatelju Jošku Juvanćiću te posthumno maestru Ivu Dražiniću i krajobraznom stručnjaku doktoru Brunu Šišiću, odlučili su gradski vijećnici na sinoćnjoj sjednici, uoči Dana Grada i blagdana i Feste Svetog Vlaha.

Nagradu Grada Dubrovnika za 2015. dobit će humanitarac Hasan Ćustović, pedagoginja Jadranka Dabrović, Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca Domovinskog rata 1990.-1991. te Anita Šimović koja je cijeli život posvetila djeci sa poteškoćama u razvoju. 

Prijedlog odluke o odvodnji otpadnih voda Aglomeracije Dubrovnik, Zaton, Trsteno, Koločep i Lopud otvorio je raspravu o izvorištu Palata. Vijećnici su ustvrdili kako ne sumnjaju u nalaze Zavoda za javno zdravstvo, i da je potrebno poštovati mišljenja stručnjaka te u dogovoru sa stručnim službama početi raditi na rješavanju problema tog izvorišta. Duga rasprava vodila se nakon prezentacije prijedloga idejnog rješenja rekonstrukcije tvrđave Imperijal,a o rekonstrukciji tvrđave i Muzeju domovinskog rata, trebalo bi se razgovarati na najavljenoj tematskoj sjednici. Nikša Konsuo novi je v.d. ravnatelj Kinematografa, a ide se u raspisivanje novog natječaja za ravnatelja/icu Kinematografa, odluka je gradskih vijećnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.