Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dogovorena nabava medicinskih uređaja za dolinu Neretve

13.02.2019.

13:06

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

U Domu zdravlja Metković održan je sastanak županijskih i lokalnih čelnika s pedijatrima, internisticom, ginekologom i doktoricom hitne medicine, a slijedom dogovora sa sastanka građanskih inicijativa s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem o boljem standardu zdravstvene zaštite za dolinu Neretve.

Na sastanku su u ime Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, zamjenica Žaklina Marević, v.d. pročelnica UO za društvene djelatnosti Jelena Dadić, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević, ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije Luka Lulić i ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac.

U dogovoru s liječnicima na sastanku je utvrđeno nabava medicinskih uređaja potrebnih dolini Neretve te je dogovoreno kako će isti biti nabavljeni u što skorijem roku uz financiranje Grada Metkovića i Dubrovačko-neretvanske županije.

Nakon odlaska liječnika, razgovaralo se o projektu Dnevne bolnice Metković te dolascima liječnika specijalista i dežurstava subotom poslijepodne i nedjeljom u ambulanti u Opuzenu koja djeluje pri Domu zdravlja Metković.

Župan je potom u pratnji ravnateljice RRA DUNEA-e Melanije Milić razgovarao s čelnicima gradova i općina na temu provedbe novog Intervencijskog plana za Dolinu Neretve; za područje gradova Metkovića i Opuzena te općina Kula Norinska, Pojezerje, Slivno i Zažablje, koje se prema vrijednosti indeksa razvijenosti nalaze u ispodprosječno rangiranim jedinicama lokalne samouprave; koji je prihvaćen od Vlade na sjednici u Dubrovniku.

Intervencijski plan je strateški i operativni dokument koji obuhvaća mjere i projekte usmjerene na fizičku, gospodarsku i socijalnu regeneraciju područja najviše pogođenih negativnim ekonomskim i demografskim trendovima s ciljem smanjenja socijalne nejednakosti, isključenosti i siromaštva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.