Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

'Dolijao' Rumunj koji je Dubrovčaninu na ulici ukrao kuvertu s 20.000 kuna

19.05.2022.

11:55

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Uhićenje, privođenje, ilustracija

Uhićenje, privođenje, ilustracija

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

Nakon što je u kolovozu 2020. godine 88-godišnjak prijavio krađu kuverte s 20 tisuća kuna na putu od banke do njegovog stana u Dubrovniku, policijski službenici Policijske postaje Dubrovnik proveli su kriminalističko istraživanje i vrlo brzo utvrdili da je počinitelj krađe 45-godišnji Rumunj.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je osumnjičeni, u društvu 46-godišnjeg sunarodnjaka, promatrao osobe koje izlaze iz banke.

"Kada su vidjeli da iz banke izlazi oštećeni pretpostavili su da u vrećici koju ima sa sobom nosi novac, te su ga odlučili pratiti. Dolaskom do njegove adrese stanovanja jedan od njih ga je zagovarao, dok je drugi u tom trenutku iz vrećice izvadio kuvertu s novcem. Nakon počinjene krađe napustili su teritorij Republike Hrvatske i za njima je raspisana potraga, temeljem koje je mlađi osumnjičeni uhićen 17. svibnja ove godine na MCGP Goričan II, prilikom ulaska u Republiku Hrvatsku", ističu iz policije.

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo krađe osumnjičeni 45-godišnjak je pritvoren uz kaznenu prijavu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.