Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

'Dolijao' sudionik pucnjave na taksista na Pločama, za drugim se još traga

20.11.2019.

13:02

Autor: Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Suradnjom policijskih službenika Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine u subotu 16. studenoga na području Neuma u Bosni i Hercegovini lociran je i uhićen 23-godišnjak koji je u srpnju ove godine sudjelovao u pucnjavi na 28-godišnjeg taksistana Pločama.

Naime, 18. srpnja oko 00,45 sati na Pločama je došlo do pucnjave iz vatrenog oružja, kada je teško ozlijeđen 28-godišnjak. Pucnjavi je prethodio verbalni i fizički napad dvojice muškaraca s ozlijeđenim, a počinitelji su odmah nakon pucnjave pobjegli s mjesta događaja.

Očevidom je u široj blizini mjesta događaja pronađeno odbačeno oružje kojim je počinjena pucnjava.

Kriminalističkim istraživanjem je vrlo brzo nakon samog događaja utvrđen identitet osoba, odnosno utvrđeno je da se radi o dvojici muškaraca u dobi od 23 godine od kojih je jedan s područja Dubrovačko-neretvanske županije, a drugi s područja Zagreba.

Oba počinitelja su kazneno prijavljena, jedan za kazneno djelo pokušaja ubojstva, a drugi za pomaganje u ubojstvu, ali su zbog bijega bili nedostupni policiji.

Spomenuti 23-godišnjak uhićen je temeljem međunarodne tjeralice i trenutno se nalazi u istražnom centru te slijedi postupak njegovog izručenja Republici Hrvatskoj. Drugi počinitelj je za sada nedostupan policiji i za njim se i dalje provode intenzivne mjere traganja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.