Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Domu zdravlja Korčula novo sanitetsko vozilo za ambulantu u Orebiću

27.04.2020.

15:02

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Župan Nikola Dobroslavić je nakon sastanka u Orebiću na temu koronavirusa ravnatelju Domu zdravlja Korčula Sebastijanu Fabrisu uručio novo sanitetsko vozilo za potrebe ambulante u Orebiću vrijedno 345 tisuća kuna.

Tom prilikom župan je izjavio kako je nabava vozila korak naprijed kvalitete zdravstvene skrbi za stanovnike tog dijela županije.

”Dom zdravlja Korčula pokriva istočni dio otoka Korčule i zapadni dio poluotoka Pelješca, točnije Orebić i Trpanj. Odlična je odluka da se vozilo dodijeli baš ambulanti u Orebiću”, rekao je župan Dobroslavić.

Ravnatelj Doma zdravlja Korčula Sebastijan Fabris izjavio je kako je donacija vozila značajna jer se prijevoz pacijenata svakodnevno odvija prema Dubrovniku, Splitu ili Zagrebu.

Načelnik Općine Orebić Tomislav Ančić rekao je kako je donacija vozila dokaz da, premda je sva pozornost zdravstvenih djelatnika usmjerena na borbu s pandemijom koronavirusa, ipak postoji briga o ‘običnim’ pacijentima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.