Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Donacija Zračne luke Dubrovnik za odjel urologije

22.08.2018.

14:34

Autor: Slobodan Nano Vlašić

Grgo Jelavic/PIXSELL

Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / -

Odjel urologije Opće bolnice Dubrovnik donacijom Zračne luke Dubrovnik u iznosu od 270 tisuća kuna dobio je najsuvremeniji ultrazvučni uređaj. Riječ je o aparatu koji raspolaže Digital Color Dopplerom te će pomoći pri otkrivanju karcinoma prostate kod odraslih u ranoj fazi.

Na raspisani ovogodišnji natječaj Zračne luke Dubrovnik za donaciju, prijavila se bolnica obrazloživši svoje potrebe. Budući da se do sada na urološkom odjelu koristio isti onaj ultrazvučni aparat koji se koristio i na ginekološkom odjelu, bolnica je izrazila potrebu za nabavljanje novog. 

Sustav financiranja je takav da nam ne ostaje puno novaca da bismo se adekvatno opremili. Zato nam je najveći izvor suvremenog opremanja upravo donacija prema objektivnim potrebama bolničkih službi. Svake godine ističemo prioritete nabavke opreme i javljamo se donatorima“, rekao je ravnatelj OB Dubrovnik Marijo Bekić.                     

„Zračna luka Dubrovnik socijalno je osjetljivo društvo i godinama nastavljamo tu tradiciju te pomažemo potrebne koji je zaista puno. Ipak, nastojimo naći mjeru i pomoći. Nadam se da ćemo tu praksu i nastaviti. Uvijek mi dođe na pamet helidrom kojeg je Zračna luka izgradila, a na njemu su spašeni mnogi životi. Ta donacija nije toliko vrijedna koliko je vrijedan svaki ljudski život“, istaknuo je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić.                     

Voditelj Odjela urologije dr. Zaim Čustović naglasio je kako je Opća bolnica Dubrovnik specifična te kako je pod posebnim pritiskom brojem pacijenata tijekom turističke sezone.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.