Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Donacijom Grada nabavljena četiri respiratora za Opću bolnicu

29.07.2020.

17:15

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

U Općoj bolnici Dubrovnik predstavljena su četiri nova respiratora s monitorima za nadzor vitalnih funkcija za potrebe Odjela za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje nabavljeni donacijom Grada Dubrovnika u okviru aktivnosti Grada i Bolnice u borbi protiv pandemije koronavirusa.

Vrijednost nabave iznosi 967,500 kuna s PDV-om, a ugovorni dobavljač suvremenih uređaja je tvrtka Drager Medical Croatia.

Predstavljajući uređaje ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić uputio je zahvalu Gradu Dubrovniku i gradonačelniku Matu Frankoviću istaknuvši kako ovom akvizicijom Opća bolnica trenutno raspolaže s 15 temeljnih respiratora što u potpunosti ispunjava potrebe Bolnice, ali i dodatno učvršćuje Dubrovnik kao sigurnu destinaciju u turističkom smislu.

"S ovih 15 uređaja u potpunosti smo spremni pružiti podršku turističkom sektoru. U slučaju nužde na raspolaganju nam je još 6 transportnih kao i desetak anestezioloških uređaja koji se također mogu prenamijeniti u respiratore", kazao je ravnatelj Bekić.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako Grad sustavno i kontinuirano ulaže u Opću bolnicu Dubrovnik te da će s takvom praksom, koja je obilježila aktualni mandat ove gradske uprave, nastaviti i u budućnosti.

"Moramo ulagati u Bolnicu, ali i u kadar – medicinsko i nemedicinsko osoblje. Sad se upravo pokazalo koliko je zdravstveni sustav važan za građane, ali i za turističku destinaciju, jer posjetitelji danas uz sve ostale faktore očekuju i zdravstvenu sigurnost, a Dubrovnik je može pružiti", rekao je te poručio kako je dubrovačka bolnica zaslužila poseban status jer je ona više od opće bolnice te da će se za to zalagati i kroz dužnost saborskog zastupnika.

Konferenciji za medije prethodio je i radni sastanak Gradonačelnika s vodstvom Bolnice na kojem se između ostalog razgovaralo o modelu donacije dijela zemljišta na Pobrežju za potrebe stambenog zbrinjavanja medicinskog osoblja OB Dubrovnik, ali i o projektu uređenja šestog kata bolnice za smještaj gostujućih liječnika, a za što je projekt završen.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.