Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dovršena brdsko-biciklistička i pješačka staza od Dingača do Podvlaštice

13.03.2021.

13:10

Autor: Radio Dubrovnik/ Joško Jelavić

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Završeno je uređenje i označavanje brdsko-biciklističke i pješačke staze u orebićkoj i trpanjskoj općini, koje je na poziv Ministarstva turizma prijavio i pokrenuo u prošloj godini Upravni odjel za gospodarstvo i more Dubrovačko-neretvanske županije.

Staza je duga 40 kilometara i 700 metara. Polazi od vinogorja na Dingaču kroz vinograde i maslinike na pelješkoj župi i južnim dijelom trpanjske općine poviše Gornje i Donje Vrućice, do krajnje točke u Podvlaštici istočno od Orebića, a prolazi i dijelom sačuvanog i sada obnovljenog Napoleonskog puta.

Na stazi je više odmorišta, a uređena su i tri vidikovca na Dingaču, iznad Kune prema cesti za Crkvice i na brdu Vlaštica iznad Orebića s manjim parkiralištima.

Radove je izvela građevinska tvrtka „Brkić d.o.o.“ Josipa Brkića iz Orebića, a u financiranju tog projekta izvedenog u sklopu Operativnog plana cikloturizma u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, Ministarstvo turizma sudjelovalo je s 202 tisuće kuna, a s manjim iznosom Općine Orebić i Trpanj, koje time ususret sezoni dobivaju atraktivnu ponudu za sve brojnije poklonike biciklizma i pješačenja u prirodi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.