Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dragiša Barčot predsjednik velolučke udruge antifašista

22.04.2021.

14:33

Autor: Radio Dubrovnik/ Tonči Donjerković

Općina Vela Luka Facebook

Općina Vela Luka Facebook

Foto: - / -

U Veloj Luci je održana Osnivačka skupština udruge Saveza antifašističkih boraca i antifašista čiji su ciljevi čuvanje, njegovanje i razvijanje ideja antifašizma i tradicija Narodno oslobodilačke borbe.

Ostali programski zadaci ove nestranačke udruge su suprotstavljanje svim oblicima fašizma i neofašizma te revizije novije Hrvatske povijesti.

Spomenuta udruga također će se suprotstavljati svim oblicima ugrožavanja ljudskih prava i sloboda, a posebno nacionalnoj, rasnoj, vjerskoj ili spolnoj mržnji, netoleranciji, neravnopravnosti i izrabljivanju tuđeg rada i života. Sukladno ciljevima Udruga će djelovati na području povijesti, kulture, sporta, rekreacije, socijalne skrbi i zaštite ljudskih prava.

Za predsjednika velolučke udruge antifašista izabran je Dragiša Barčot, za potpredsjednika Jurica Barada, a za tajnicu Sonja Golić. Također su izabrana ostala Statutom udruge predviđena tijela, kao što je Nadzorni odbor i Sud časti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.