Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Drugi dan Good Food Festivala uz neretvanske kolače i BarBaQ

26.09.2020.

12:21

Autor: Radio Dubrovnik

Turistička zajednica Grada Dubrovnika

Turistička zajednica Grada Dubrovnika

Foto: - / -

Drugog dana Good Food Festivala, u petak 25. rujna, unatoč lošem vremenu održana su brojna događanja. Na drugoj radionici Udruge Deša Tonka Matičević iz doline Neretve pokazala je kako se pravi kolač od kozje skute, smokava i orašastih plodova po tradicionalnoj recepturi.

Već od prvog dana festivala, Dubrovačka pivovara ugostila je vlasnika BarBaQ branda Mojmira Žuvelu, koji u Food truck-u priprema raznovrsne mesne specijalitete koji idu odlično uz craft pivo i živu glazbu.

Tradicionalno se tijekom festivala održavaju tematske večere i objedi, tako je u restoranu Orsan održana "Ribareva večera" prema konceptu slow food, koju je uz vrhunski sljubljene, lokalno uzgojene namirnice malih proizvođača iz dubrovačkih Gornjih sela, upotpunio glazbeni nastup akademskog glazbenika Pera Škobelja.

Kao dio programa ovogodišnjeg Good Food Festivala, osim Tjedna restorana, slatke ponude, festivalskih doručaka, vinokušnja, gastro tura i radionica, organizirane su BarBaQ & DBC Craft beer večeri, tematske večere i objedi popraćeni glazbenim programom i brojnim kreativnim i ukusnim jelima za svačija nepca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.