Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Društvo "Renesansa" pokrenulo akciju čišćenja na Jakljanu

06.08.2020.

12:22

Autor: Radio Dubrovnik

Društvo "Renesansa"

Društvo "Renesansa"

Foto: - / -

Na otoku Jakljanu, na kojem su još u jesen prošle godine započele pripreme za obnovu nekadašnjeg odmarališta, Društvo "Renesansa" pokrenulo je vrijednu akciju čišćenja okoliša u kojoj su sudjelovali djelatnici obrta Borovac s otoka Korčule.

Akciji su se priključili i vrijedni zaposlenici Čistoće Dubrovnik koji su više od 95 vreća prikupljenog otpada zbrinuli na adekvatan način, a upravo kako bi se na Jakljanu osiguralo propisno odlaganje, Društvo Renesansa doniralo je 7 spremnika, kapaciteta 120 litara.

"Apeliramo na sve posjetitelje Jakljana da otpad odlažu na za to predviđena mjesta, kako bismo očuvali prirodnu ljepotu i bogatstvo otoka, na ponos cjelokupne zajednice. Ponosni smo što smo u tako kratkom vremenu uspjeli dogovoriti i realizirati ovu akciju čišćenja te sam uvjerena da ćemo i u narednom razdoblju kvalitetno surađivati s lokalnom zajednicom i da ćemo zajednički održavati Jakljan čistim", istaknula je direktorica Renesanse d.o.o. Doroteja Ivanjko te dodala kako je, unatoč hvalevrijednoj akciji čišćenja, otok proteklih dana bio i na udaru vandala koji su demolirali veliku zgradu bivšeg odmarališta.

"Iako zgrada bivšeg odmarališta na otoku Jakljanu trenutačno nije u funkciji, prozori i vrata na njoj bili su u odličnom stanju, do prije nekoliko dana kada su zasad nepoznati počinitelji uništili veći dio otvora. Ne znamo koji je motiv ovog nedopustivog čina, no zatečeno stanje nas je zaista ražalostilo budući da ulažemo značajne napore kako bismo ovom povijesnom lokalitetu vratili stari sjaj, kakav i zaslužuje te kako bismo ga ponovno upisali u turističku kartu dubrovačkog kraja", zaključila je Ivanjko.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.