Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Država darovala zemljište za poduzetničku zonu u Čilipima

05.05.2021.

10:48

Autor: Radio Dubrovnik

Općina Konavle

Općina Konavle

Foto: - / -

Načelnik Općine Konavle Božo Lasić sastao se u Cavtatu s ministrom prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darkom Horvatom koji je ovom prilikom načelniku uručio prijedlog Odluke kojom Vlada Republike Hrvatske daruje zemljište za novu poduzetničku zonu.

Procijenjena je vrijednost od gotovo 80 milijuna kuna.

Kako je istaknuto na sastanku, riječ je o 94 uređene katastarske čestice površine veće od 303 metara četvornih odmah pokraj Zračne luke Dubrovnik.

Načelnik Lasić ovom se prilikom zahvalio ministru Horvatu te ga upoznao s planom Općine Konavle o razvoju buduće poduzetničke zone. Istaknuo je kako su svoju namjeru već iskazale neke velike Hrvatske, ali i međunarodne tvrtke te kako će ovo biti novi zamah za razvoj Konavala.

Ministar je istaknuo kako će Odluka najvjerojatnije biti na dnevnom redu Vlade ovaj ili sljedeći četvrtak, a pozdravio je ovakvu inicijativu za razvoj poduzetništva i stvaranja novih radnih mjesta.

Načelnik se zahvalio i saborskom zastupniku Branku Bačiću, županu Nikoli Dobroslaviću koji su također nazočili sastanku.

Na sastanku su bili i predsjednik Općinskog vijeća Ivo Simović, zamjenik načelnika Ivo Radonić, zamjenik župana Joško Cebalo i ostali suradnici iz Općine, Ministarstva i Županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.