Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Državna tajnica Klaić posjetila male općine s velikim projektima

10.03.2020.

12:34

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačko-neretvanska županija

Dubrovačko-neretvanska županija

Foto: - / -

Općinu Kula Norinska ovog vikenda posjetila je Nikolina Klaić, državna tajnica u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU, te zamjenica župana Žana Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEA Melanija Milić.

Posjet je započeo obilaskom gradilišta “Izgradnje parkinga pored OŠ Kula Norinska” koje je MRRFEU sufinanciralo u iznosu od 350.000 kuna. Nakon posjeta gradilištu zajedno s načelnikom općine Nikolom Krstičevićem u prostorijama Općine se razgovaralo o započetim i planiranim općinskim projektima.

Načelnik Krstičević je zahvalio državnoj tajnici na podršci u svim dosadašnjim projektima, te istaknuo kako je Općina Kula Norinska na ovogodišnji natječaj MRRFEU prijavila projekt “Modernizacije javne rasvjete – LED rasvjetom”.

U sklopu posjeta obišla se i Općina Slivno te vrlo značajan projekt izgradnje kanalizacijskog sustava gdje se s načelnikom općine Smiljanom Mustapićem razgovaralo o razvojnim projektima općine u cilju ravnomjernog regionalnoga razvoja. 

U općini Zažablje s načelnicom Majom Vrnoga obišli su projekte koji su odrađeni uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a jedan od najvažnijih je sanacija Društvenog doma u Mliništu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.