Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

19:00 / 30.03.2020.

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka biskupija uživo prenosi večernju molitvu iz katedrale

Radio Dubrovnik

Radio Dubrovnik

Foto: - / -

Večernja molitva ispred oltara Gospe od Porata u dubrovačkoj katedrali u vrijeme pandemije Covid-19 nastavlja se i u ponedjeljak 30. ožujka. Molitvu krunice predmolit će dubrovački biskup mons. Mate Uzinić.

Evo biskupovog poziva:

„Draga braćo i sestre, dragi prijatelji,

nastavljamo s našom zajedničkom večernjom molitvom, za koju bih želio da se preseli i u naše obitelji.

I večeras ćemo moliti ponajprije za sebe same i za to da nam Gospodin pomogne biti odgovorni, savjesni i strpljivi. I da se ne umorimo u služenju drugima i brizi za druge, osobito za svoje najbliže. Molit ćemo i da se svjetlo naše vjere u ovim teškim trenucima kušnje ne ugasi nego pojača.

Naravno, molit ćemo i za svoje, osobito za svoje obitelji i izgradnju obiteljskog zajedništva u svojim obiteljima. Sjetit ćemo se i svih onih koji su nam se preporučili u molitvu, među kojima osobito prepoznajem i preporučujem našeg papu Franju čije ćemo misli koristiti u večerašnjoj krunici. Naše će molitve biti također uzvraćene i onima koji za nas mole.

Nećemo zaboravi niti one koje prepoznajemo u ovom vremenu kao one koji su osobito potrebni naše molitve, a to su oboljeli od bolesti Covid-19, osobito oni na respiratorima i u teškom zdravstvenom stanju opasnom po život, oni koji zbog bolesti ili starosti spadaju u rizične skupine, liječnici i medicinsko osoblje koji daju najbolje od sebe i po cijenu da i sami obole, sve druge koji svojim radom omogućuju da sustav može nastaviti funkcionirati i u ovim teškim trenucima, među kojima danas osobito želim spomenuti zaposlenike u ljekarnama i trgovinama, transportne radnike i vozače. Ne smijemo zaboraviti niti odgovorne na različitim razinama. Sjetimo se i svih drugih kojima je teško jer su siromašni, osamljeni, zabrinuti, prestrašeni…

U večerašnjoj molitvi Gospine krunice pred oltarom Gospe od Porata koja počinje, kako smo to već naučili, u 20 sati, molit ćemo radosna otajstva Gospine krunice, a u produbljivanju i konkretizaciji njihove poruke ćemo se poslužiti mislima pape Franje iz apostolske pobudnice o pozivu na svetost Gaudete et exsultate (Radujte se i kličite).“

 

Prijenosi uživo na internetu mogu se pratiti:

na web stranicama Dubrovačke biskupije

http://www.dubrovacka-biskupija.hr/live

 na osobnom Facebook profilu biskupa Mate Uzinića:

https://www.facebook.com/mate.uzinic

na Youtube kanalu Dubrovačke biskupije:

https://www.youtube.com/user/dubrovackabiskupija

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.