Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovačka delegacija tradicionalno posjetila Dom Sveta Ana u Vinkovcima

18.11.2022.

07:44

Autor: Radio Dubrovnik

Dubrovačka delegacija tradicionalno posjetila Dom Sveta Ana u Vinkovcima

Dubrovačka delegacija tradicionalno posjetila Dom Sveta Ana u Vinkovcima

Foto: Grad Dubrovnik / -

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i gradske pročelnicea Ivana Brnin, Zrinka Raguž i Julijana Antić Brautović posjetili su Dječji dom Sveta Ana u Vinkovcima.

Grad Dubrovnik djeci Doma Sveta Ana pomaže još od 2016. godine, kada se uključio u humanitarni projekt „Dobri ljudi djeci Hrvatske“ i inicijativu „Ljubav na kvadrat - Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije“.

Tako je i ove je godina, kroz Mjere socijalnog programa, uplatio police životnog osiguranja za četvoro korisnika Dječjeg doma u dobi od 9 do 17 godina, u ukupnom iznosu od 4.101 eura, odnosno 30.880,53 kuna, čime će sva djeca koja trenutačno borave u domu nakon napuštanja institucionalne skrbi biti zbrinuta te će im se olakšati početak samostalnog života.

U 2022. nastavljen je i projekt stipendiranja 10 vukovarskih studenata vrijedan 80 tisuća kuna, sukladno sporazumu između gradova prijatelja Dubrovnika i Vukovara. Dva grada potpisala su Sporazum o prijateljstvu još ratne 1993. godine, a Grad Dubrovnik već niz godina proračunskim sredstvima pomaže vukovarske studente, što je tek jedan od vidova suradnje gradova prijatelja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.