Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovačka prometna policija započela s edukacijom mladih vozača

05.04.2022.

13:07

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovačka prometna policija započela s edukacijom mladih vozača

Dubrovačka prometna policija započela s edukacijom mladih vozača

Foto: Policijska uprava dubrovačko-neretvanska / -

U cilju prevencije prometnih nesreća Postaja prometne policije Dubrovnik poseban naglasak stavlja na aktivnosti koje su usmjerene na upozoravanje sudionika u prometu o tome koja ponašanja u prometu nisu poželjna, odnosno dovode do najtežih prometnih nesreća.

Jedna od aktivnosti koje provode je i edukacija mladih vozača. Upravo s tim ciljem s jučerašnjim danom Postaja prometne policije Dubrovnik započela je s projektom "Mladi vozači u prometu" koja je usmjerena na edukaciju učenika završnih razreda srednjih škola.

Edukacije će se provoditi u vidu predavanja o tome kako na ispravan i siguran način sudjelovati u prometu, bilo u svojstvu pješaka, vozača ili putnika.

U sklopu edukacija učenicima će se pojašnjavati koje su to greške i uzroci zbog kojih dolazi do prometnih nesreća, koliko u njima sudjeluju mlade osobe, kolika je važnost pridržavanja prometnih propisa, nužnost korištenja zaštitne kacige i korištenja pojasa tijekom vožnje u vozilu.

Po završetku predavanja, učenici će imati priliku isprobati i tzv. „pijane naočale“, koje će im zorno dočarati stanje alkoholiziranosti po određenim stupnjevima alkohola u krvi.

Projekt je započeo u Gimnaziji Dubrovnik, a predviđenim planom aktivnosti projekt će trajati do kraja mjeseca travnja i obuhvatiti će sve srednje škole na području Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.