Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački Crveni križ čestitao Dan darivatelja krvi

25.10.2021.

11:19

Autor: Radio Dubrovnik

Crveni križ

Crveni križ

Foto: - / -

Povodom današnjeg Dana darivatelja krvi, koji se svake godine obilježava na 25. listopada, Gradsko društvo Crvenog križa Dubrovnik uputilo je prigodnu čestitku svima koji su dosad darovali krv za boljitak drugih.

Današnji dan, 25. listopada - Dan darivatelja krvi - obilježava humanost naših darivatelja, plemenitost i bezgranična ljubav prema čovjeku.

Dragi naši darivatelji krv, hvala vam za svaku darovanu dozu krvi. Unatoč brojnim preprekama s kojima se kao društvo suočavamo, zahvaljujući Vama postigli smo da svaki pojedinac i zajednica u slučaju potrebe imaju mogućnost pravovremene opskrbe sigurnom i kvalitetnom krvi i krvnim pripravcima. Dostupnost sigurne krvi u svijetu i dalje je privilegija rijetkih, a mi smo među njima.

Darujući krv, ugradili ste dio sebe u živote drugih ljudi ostavljajući neizbrisiv trag u njihovim životima te time postali karika koja povezuje zdravlje i bolest na najčovječniji način darujući onima u potrebi nadu u oporavak i daljnji život.Beskrajno Vam hvala od srca!

Cijenimo Vašu plemenitost i čestitamo Vam 25. listopada- Dan darivatelja krvi- Vaš dan!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.