Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

12:19 / 04.02.2016.

Autor: Adriana Tomašić

Dubrovački karnevo - od 5. - do 9. veljače

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalna manifestacija „Dubrovački karnevo" u organizaciji Grada Dubrovnika i TZ grada Dubrovnika održat će se, sedamnaenaestu godinu zaredom, od petka 5. veljače do utorka 9. veljače - 4 dana dubrovačkog karnevala.

Ovogodišnja manifestacija održat će se u okrilju događanja i proslave Feste sv.Vlaha, a započet će u petak 5. veljače u 9.30 sati prigodno, otvorenjem izložbe koju je priredila udruga D'Art „Izložba karnevalskih, maski, kostima i fotografija" u prostoru Turističke zajednice na Pilama. Četiri dana dubrovačkog karnevala glavninom svog programa posvećena su djeci i mladima, ali tradicija feste na posljednji dan poklada i mašakarane zabave na kojoj se tradicionalno očekuje veliki broj originalnih samostalnih i grupnih maski.

U petak, od 10 sati Grad će zauzeti male maškare iz dubrovačkih dječjih vrtića , koji maškarani u likove iz mašte prošeću Stradunom , prepuni dječjeg smijeha i veselja. Iste večeri u Lazaretima održat će se kostimirana zabava „Maškarata ispod kuplja" što svojim nazivom priziva tradiciju dubrovačkih maškaranih festa, na kojoj će se za dobru zabavu pobrinuti Porporela Sex Band. 

Subota će biti izvrsna prilika da se i mali i veliki kostimiraju u omiljene likove i dođu na Stradun. Dva koncerta grupe „Magazin", jutarnji u 10.30 i večernji s početkom u 21 , ponudit će odličnu zabavu za sve uzraste, a svi koji se vole mašakaravati i điravati najljepšom dubrovačkom ulicom –Stradunom, doći će na svoje. 

Trećeg dana, u nedjelju 7.veljače „Faćenda od malih maškara" održat će se naravno na najljepšoj dubrovačkoj ulici - Stradunu od 15 sati, uz sudjelovanje djece predškolske dobi i maškaranih obitelji, a nastavlja se veselom zabavom u Lazaretima. Ponedjeljak je maškarani školski dan sa zabavama za male, veće i najveće školarce, dok će prava kulminacija zabave biti završnog dana „,maškarane" sezone , u utorak 9.veljače. 

Velikim veljunom „Ultimi od karnevala", odabirom najboljih maski i zabavom do jutra uz grupu „Teatar", u Culture clubu Revelin, Dubrovnik će se oprostiti od još jednih poklada.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.