Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački prometni policajci aktivno uključeni u zaštiti djece

15.09.2021.

09:53

Autor: Radio Dubrovnik

PUDN

PUDN

Foto: - / -

Zbog nedavnog događaja kada je od dehidracije tragično stradalo dijete ostavljeno samo u vozilu, ali i zbog početka nove školske godine, Postaja prometne policije Dubrovnik provela je preventivnu aktivnost "Sigurno do škole".

Dijeljenjem letka „Ne ostavljajte djecu samu u vozilima“ roditelje su upoznali s preporukama stručnjaka, ali i mogućom kaznenom odgovornosti roditelja u slučajevima ostavljanja djeteta bez nadzora u vozilu.

Obzirom da su se takva stradavanja događala i ranije, potrebno je osvješćivati i upozoravati roditelje i sve koji se brinu o djeci da postoje rizici i opasnosti od izlaganja djece suncu i visokim temperaturama, te da čak i kraći boravak u ugrijanom vozilu može prouzročiti tragične posljedice.

Budući da smo na samom početku školske godine policijski službenici Postaje prometne policije Dubrovnik su tijekom prošlog tjedna u blizini OŠ Lapad, OŠ Marina Getaldića, OŠ Ivana Gundulića organizirali dijeljenje spomenutog letka i ujedno roditelje potakli na promicanje odgovornog ponašanja i poštivanje prometnih propisa kako bi utjecali na smanjenje stradavanja djece u prometu.

Osim letaka, vozačima se poklanjao i reflektirajući prsluk, a djeca su na dar dobila slikovnice.

Ovakav način senzibiliziranja građana i zaštita najmlađih provoditi će se i dalje kroz redovne poslove policijskih službenika Postaje prometne policije Dubrovnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.