Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovački robotičari uspješni na "RoboCup Austria 2022."

24.04.2022.

10:37

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovački robotičari uspješni na "RoboCup Austria 2022."

Dubrovački robotičari uspješni na "RoboCup Austria 2022."

Foto: Zajednica tehničke kulture DNŽ / -

Na "RoboCup Junior Austria Open 2022.", koje se održalo 22. travnja u Weizu u Austriji, hrvatski robotičari koji su nastupili s 14 ekipa su osvojili šest zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje.

Ovo je prvo uživo natjecanje nakon tri godine zbog pandemije coronavirusa.

U Weizu se natjecalo 182 natjecatelja podijeljenih u 57 ekipa. Natjecatelji su bili mladi robotičari iz Austrije, Hrvatske i Slovenije. Na pobjedničkom postolju su se našli i dubrovački mladi robotičari i njihova mentorica.

U kategoriji Rescue Line Primary prvo mjesto je osvojila ekipa ZERO CRO team u kojoj je bio naš Orsat Kralj s Lovrom Dijaničem iz Velike Gorice, a mentorica ekipe je bila Dalija Milić Kralj.

U kategoriji Soccer Light Weight Secondary ekipa Ragusa CRO Team je zauzela četvrto mjesto, a predstavljao ju je uččenik Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik Maroje Glegj s mentorciom Dalijom Milić Kralj.

Višemjesečne pripreme učenika za RoboCup Junior Croatia Open 2022 i RoboCup Junior Austria Open 2022 su se odradile u suradnji Pomorsko-Tehničke škole Dubrovnik, Društva pedagoga tehničke kulture DNŽ, Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Hrvatskog robotičkog saveza.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.