Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovačkim vatrogascima osigurana ista sredstva za 2021. godinu

11.11.2020.

15:29

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Na redovitim sjednicama Predsjedništva i Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika, na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Mato Franković, predstavnici dubrovačke Vatrogasne zajednice, JVP Dubrovački vatrogasci i dobrovoljnih vatrogasnih društava, usvojen je financijski plan za iduću godinu.

Između ostalog je zaključeno kako će unatoč pandemiji koronavirusa, koja je uvelike utjecala na financijske tokove Grada Dubrovnik, sva sredstva u gradskom proračunu namijenjena Vatrogasnoj zajednici ostati nepromijenjena. Istaknuto je i kako se vatrogascima, unatoč krizi, ni u jednom trenutku nisu smanjile plaće.

"Možemo zahvaliti gradonačelniku jer nam je financijski plan isti kao i prošle godine, dakle sva naša traženja su ispoštovana i ulazimo u sljedeću godinu kao što smo ušli i u proteklu godinu. Financijska sredstva nam nisu smanjena i ona će zasigurno biti dostatna za narednu godinu. Ujedno ta će financijska sredstva osim plaća zaposlenika obuhvaćati i nabavku planirane opreme za rad, primjerice nabavke radne zaštitna odjeća za vatrogasce", rekao je glavni zapovjednik Vatrogasne zajednice Stijepko Krilanović.

Na sjednici je bilo riječi i o promjenama Pravilnika o unutarnjem redu koji se odnosi na ustrojstvo Vatrogasne zajednice i sistematizaciju radnih mjesta, a završena je jednoglasnim usvajanjem novog statuta Vatrogasne zajednice Grada Dubrovnika.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.