Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovčani će plaćati Čistoći prema količini otpada koje predaju

15.12.2021.

14:14

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Odlagalište otpada Grabovica u DUbrovniku

Odlagalište otpada Grabovica u DUbrovniku

Foto: HRT - Radio Dubrovnik / -

U Gradskoj vijećnici Grada Dubrovnika predstavljen je prijedlog novog cjenika društva Čistoća, a vezano za zbrinjavanje komunalnog otpada.

Sukladno novoj zakonskoj obvezi društvo Čistoća dužna je donijeti novi cjenik usluga prema kojem se cijena usluge temelji na predanoj količini otpada. Napušta se stari sustav obračuna koji se temeljio na kvadraturi stana i uvodi se novi sustav koji se temelji na količini otpada koje svako kućanstvo preda.

S obzirom na to da je jedinica lokalne samouprave u obvezi provesti javno savjetovanje, a prije donošenja odluka na Gradskom vijeću, Grad Dubrovnik će nakon što uskladi navedenu odluku s društvom Čistoća provesti javno savjetovanje o čemu će građani biti upoznati na vrijeme.

Nadalje, društvo Čistoća će organizirati prezentaciju i edukaciju u svim gradskim kotarima kako bi što veći broj ljudi bio upoznat s načinom provedbe navedene odluke. Cilj je da novi sustav predaje i naplate otpada zaživi od siječnja 2023. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.