Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik bez telekomunikacijske veze

22.05.2015.

08:49

Autor: Silva Capurso, Adriana Tomašić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dubrovnik je telekomunikacijske veze sa svijetom uspio uspostaviti tek jučer navečer, nešto prije 21 sat. Više od šest sati Dubrovčani i oni koji su se zatekli u Dubrovniku nisu mogli komunicirati mobitelima, fiksnom telefonijom, niti su imali internet veze.

Velike gužve stvorile su se u trgovinama budući da se u Dubrovniku nisu mogli koristiti POS aparati, kreditne kartice ili dizati novac s bankomata. Na šest sati Dubrovnik se jučer vratio desetljećima unatrag u vrijeme prije modernih komunikacijskih tehnologija i pokazao kako je teško, a u nekim situacijama i gotovo nemoguće organizirati svakodnevni život bez njih.

Odjel za korporativne komunikacije Hrvatskog Telekoma oglasio se priopćenjem za javnost u kojem kaže kako su otklonjene poteškoće u telekomunikacijskom prometu na dubrovačkom području te kako korisnici sinoć od 21 i 30 minuta mogu ponovo nesmetano koristiti njihove njihove usluge. Do prekida optičkog kabela, navodi se u službenom priopćenju,  došlo je u četvrtak, oko 15 sati uslijed izvođenja opsežnih građevinskih radova od strane trećih osoba na Jadranskoj magistrali u općini Gradac (mjesto Podaca).  

Iako su Hrvatskom telekomu šestsatni prekid u telekomunikacijskom prometu nazivaju "poteškoćom", činjenica  da je u 21. stoljeću Dubrovnik više od šest sati bio telekomunikacijski odsječen od svijeta, mnogi bi nazvali velikim problemom. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.