Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik Britancima nije izgubio na privlačnosti

22.05.2020.

13:13

Autor: Radio Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Foto: - / -

Gradonačelnik Mato Franković održao je video sastanak s veleposlanikom Ujedinjene Kraljevine u RH Andrewom Stuartom Dalgleishom. Razgovaralo se o spremnosti Dubrovnika da ove sezone, čim se za to ostvare sve pretpostavke poput otvaranja granica, primi britanske turiste.

Oni su tradicionalno posebno naklonjeni Hrvatskoj i Dubrovniku.

Gradonačelnik je veleposlaniku tako predstavio sve što su Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Zračna luka Dubrovnik, Opća bolnica Dubrovnik te drugi dionici poduzeli kako bi osigurali uvjete za što skoriju aktivaciju turističkog prometa, uključujući i prethodno spominjani program poticanja međunarodnih letova kroz targetiranu marketinšku kampanju. Poručio je da je Dubrovnik potpuno spreman prihvatiti britanske turiste po otvaranju granica i ponovnoj uspostavi direktnih letova.

Veleposlanik Dalgleish kazao je da je turizam značajni dio ekonomije i u Velikoj Britaniji gdje se također nameće što skorija potreba normalizacije privrednih aktivnosti. Izrazio je uvjerenje da će britanski turisti putovati čim se za to ostvare osnovni preduvjeti i to im bude omogućeno kao i da Dubrovnik kod britanskih turista nije izgubio ni trunke svoje trajne privlačnosti te da će mu se rado vratiti. Pohvalio je spremnost Grada Dubrovnika da dočeka svoje goste i pruži im ugodan i siguran boravak.

Sastanku su prisustvovali zamjenik veleposlanika Peter Clements i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.