Hrvatski radio

Radio Dubrovnik

Dubrovnik domaćin kongresima o senologiji i plastičnoj kirurgiji

05.05.2022.

18:49

Autor: HRT - Radio Dubrovnik

Dubrovnik domaćin kongresima o senologiji i plastičnoj kirurgiji

Dubrovnik domaćin kongresima o senologiji i plastičnoj kirurgiji

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija / -

U Dubrovniku se istodobno održavaju 12. kongres Hrvatskog društva za plastičnu kirurgiju, 8. kongres Hrvatskog senološkog društva te 4. međunarodni kongres plastične kirurgije „Fellows in science“.

Organizator šestodnevnog programa u okviru kongresa koji je okupio 500-njak sudionika je Odjel plastične kirurgije i kirurgije dojke OB Dubrovnik.

„Povezali smo naizgled raznorodna područja medicinske struke i znanosti, no to su područja koja se u svakodnevnom praktičnom radu sučeljavaju“ – istaknuo je predsjednik kongresa Marko Margaritoni.

Župan Nikola Dobroslavić u svom je pozdravu istaknuo značaj medicinskog osoblja u vremenu pandemije te dodao da je zadovoljstvo u Dubrovniku, središtu Dubrovačko-neretvanske županije, vidjeti toliko uglednih inozemnim i domaćih stručnjaka s područja senologije i plastične kirurgije iz više od 25 zemalja i s brojnih kontinenata. „Nakon pandemije ovo je jedan od značajnijih skupova veće međunarodne razine koji se održava uživo“ – naglasio je župan Dobroslavić.

Uime grada Dubrovnika sudionike kongresa pozdravio je gradonačelnik Mato Franković, a ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić obratio im se uime Ministarstva zdravstva, koje uz Ministarstvo znanosti i obrazovanja RH podupire ovaj kongres.

Okupljenima su se obratili predsjednica HSD-a Paula Podolski, predsjednik HDPREK-a Rado Žic, uime udruženja “Fellows in science” Uroš Ahčan, te u ime međunarodnog senološkog društva predsjednik Vahit Ozmen.

Kongres, koji se do 8. svibnja održava u Dubrovniku, jedan je od najznačajnijih skupova ovih struka u Europi u 2022. godini, prilika za stručnjake i znanstvenike, ali i mogućnost za predstavljanje najnovije medicinske opreme i tehnologije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.